Barion Pixel

A DR JAZZY BESZÉLGETÉS APROPÓJÁN

Hangoskönyv

Egy éve, hogy elkészült a Citromfacsaró hangoskönyv változata, és egy éve, hogy Háver-Varga Mariann vendége voltam a Dr.Jazzy-ben. Óriási élmény volt a könyvemről beszélgetni, és a visszajelzések szerint jó volt hallgatni is. Még nem hallgattad meg, vagy már régen? Ezen a linken eléred: https://hearthis.at/909-jazzy/lepes-marianna/mLc/

Háver-Varga Mariannal

 

Citromfacsaró

Ha pedig még nem találkoztál volna a Citromfacsaróval, akkor néhány szó magáról a könyvről:

Bármerre nézek magam körül, azt látom, hogy az élet mindenkinek ad citromot. A citrom az a nehézség, ami akár akarod, akár nem, benne van az életedben. Citrom mindenkinek jut: sokaknak több is, van, aki egész konkrétan egy citromligetbe született.

Mégis: nem a citromok (nehézségek) mennyisége, nagysága, milyensége határozza meg, hogy boldogulsz-e az életben, hanem az, hogy mit kezdesz ezekkel a citromokkal. Hogy kezdesz-e egyáltalán valamit. Csinálsz-e belőlük limonádét? Ilyenkor jönnek a képbe a guruk, akiknek megvan a tuti megoldás, a “sikerrecept”.

Nincs sikerrecept

Csakhogy én egyáltalán nem hiszek a sikerreceptekben. Mert máshol tartunk az úton, más fontos, más eszközeink vannak, más van a batyunkban. Mi a megoldás akkor? Nos, sok-sok egyéni fejlődés, önismeret (ami persze mindennek az alapja) – de ha valami hasznosítható megközelítést keresel, akkor azt mondom: öt olyan akadályt látok, ami könnyedén meggátolhatja, hogy a citromjaidból limonádét csinálj. Azaz: öt olyan nehézség létezik, ami a kudarcok, nehézségek mögött áll. Ezek egyenként is pusztítóak, de együttes előfordulásuk esetén meg pláne lőttek a limonádénknak.

Mik ezek az akadályok?

  • A döntés hiánya, a felelősség fel nem vállalása (tudom, hogy azt hiszed, hogy döntesz, de az esetek többségében ez egyáltalán nem így van…)
  • A siker-kiteljesedés egyensúlyának felborulása (nem tudod, hogy mi fontos igazán, nem a megfelelő dolgokra fókuszálsz, és az a tervnek látszó valami sem igazi terv…)
  • Nem vagy benne a jelenben (vagy a múltadon töprenkedsz, vagy a jövődön pörögsz, az élet meg szépen elballag melletted, itt, most, a jelenben.)
  • A gondolkodásmódod nem támogat: a fejlődő szemlélet helyett a rögzült tudat uralja az életed. (Nem arra koncentrálsz, hogy miként lehetne, hanem arra, hogy miért nem lehet.)
  • A nehézségeket kudarcként éled meg, végletesnek gondolod.

Na, most tudod…

Hogyan tovább?

Mégis – ha eddig nem tetted, javaslom, hogy olvasd el a könyvet, mert sok minden (amit eddig tudni véltél) a helyére pattan. De persze nem egy könyv elolvasásától változik ám meg a világ! Az inkább elindít egy folyamatot. Ha tényleg dolgozni is akarsz rajta, akkor kérd a munkafüzetet is: rengeteg gyakorlati feladat van benne, ami konkrét lépésekre sarkall.

És ha még mindig van benned lendület, akkor gyere a Fókusz.Hatékonyság.Coaching csoportomba, ott folytatjuk: találsz további infókat, cikkeket, egy hamarosan induló online önismereti kurzust – és persze engem és hasonló gondolkodású, nyitott embereket.

Szólj hozzá!

Érjünk el együtt sikereket!

Érdekel az önfejlesztés vagy a coaching világa? Szeretnél tanulságos történeteket, a gyakorlatban is hasznosítható tanácsokat, módszereket megismerni? Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ha feliratkozol a hírlevelemre, rögtön bele is vághatsz a közepébe! Pipáld be az űrlapon és elküldöm neked a Fektess Végre Magadba! című könyvemből készült mini e-book sorozatot, ami 5 nagyon fontos területet mutat be neked!

Ezen témák segítségével könnyedén megtalálhatod nem csak azt, hogy hol érdemes változtatnod, de azt is, hogy hogyan!

fvm-sorozat.png